Varga Ferenc József
 

Varga Ferenc József

 

Varga Ferenc József

Karinthy-gyűrűs humorista

Varga Ferenc József – Magyarország legnépszerűbb és legszerényebb humoristáinak egyike, aki 1993-ban kezdte a szakmát, és azóta – leszámítva a napi étkezéseket és a tisztálkodást – abba sem hagyta. Előfordul, hogy alszik, de akkor is fellép. Egy éves kora előtt született, anyjának egyenes ági leszármazottja. Apja az anyja férje volt. Gyerekkorában alacsonyabb volt, mint most, jelenlegi magasságát később érte el. Születésétől fogva abba az irányba néz, amerre beszél.
A Rádiókabaréban 1994 óta hallható – füllel, de szemmel látható is volt – a HBO Mennyi?30! című stand-up műsorában. A Friderikusz-showban is szerepelt, majd megnyerte az 1998-as Humorfesztivált. De ez régen volt. Az, hogy rendszeresen látható mindenféle Sas-kabarékban, annak tudható be, hogy 1999-ben Böröczky József beajánlotta a Mikroszkóp Színpadra, mely társulatnak 2010-ig a tagja is maradt. Ezzel egyidejűleg többször is kapott Bonbon-díjat, de azokat a Rádióban. Nem ette meg egyiket sem, mert fémből vannak.
2010-ben megkapta a Karinthy-gyűrűt, de vissza kellett adnia Maksa Zolinak, aki csak megmutatta neki. Varga Ferenc József később, 2012-ben saját Karinthy-gyűrűt is kapott munkásságáért, így azóta nem kell sóvárogva másokét nézegetnie. Felesége szerint sajnos ez csak a gyűrűvel van így.
Írt könyveket is, szám szerint kettőt, és ugyanennyit olvasott. Ebből az egyik Donászy Magda verseskötete, a másik ugyanez. Rég volt ez is.
Mostanában 42 éves. Gyakran lép fel és őszül. Régóta látható-hallható a Comedy Centralon, a Showder Klubban, az ATV-n, a Rádiókabaréban, valamint az utcán, de ott csak megy. Legfrekventáltabb kollégája Aradi Tibor, duójuk sikere a határon túlra is eljutott, egyedül a határőr nem ismerte meg őket, de a mellette álló német juhászkutya vakkantására továbbengedte őket.
Varga Ferenc József Budapesten lakik és szereti a rockzenét. A halat nem.

Megrendelés:

Telefon: +36 30 9345947

E-mail: info@standupfutar.hu

Stand Up Futár műsoriroda, műsorszervezés Bemutatkozás Humorista rendelés Tehetségkutató Kapcsolat VTN