Humoristáink
 

Humoristáink

Stand up humorista művészek egy-egy órás vagy akár egész estés produkcióval.

 

Humorista rendelés  – Ugrás a humoristákhoz

Amennyiben a tervezett rendezvényre humorista, stand up komikus előadót szeretne felkérni, érdemes átgondolnia néhány alapvető szempontot, paramétert.

Mennyi az annyi? – A humorista ára

Sokaknak az az első kérdése, hogy mennyibe kerül egy humorista, mennyi a stand upos tiszteletdíja az előadásért? A válasz több tényezőtől függ, hiszen nem mindegy, milyen és mekkora rendezvényre hívják (mekkora és milyen jellegű lesz a közönség), hol lesz megtartva az a rendezvény (sokat kell utazni vagy sem), meglévő műsort vihet vagy egyedi, személyre szabott előadást kell összeállítania az alkalomra, mikor kell fellépnie (szezonban, amikor rengeteg felkérést kap, vagy szezonon kívül), egyedüli humorista lesz az adott rendezvényen/napon, vagy más stand uposok előtt/után következik, netán közös műsort kér a megrendelő… A Stand Up Futár Műsoriroda minden esetben a konkrét rendezvényhez mért, fix árajánlatot ad a humorista kiajánlásakor.

Az árakat pedig néha lehet sokallani, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy egy ismert név a szórakoztatóiparból sokkal nagyobb tömeget fog az adott rendezvényre vonzani.

Mi kell egy stand up humorista számára a tökéletes műsorhoz?

A humorista gyakorlatilag bárhol, bármikor, bárkinek képes sikeres műsort adni, de ha ügyelünk néhány részletre, akkor fellépő és közönség is egyaránt jól jár, jobban jár. Nagyon sok humorista nem riad el a feladattól, sőt, kihívásnak tekinti, ha olyan helyen léphet föl, ahol ki kell harcolnia a közönség figyelmét, szeretetét, de ha az alábbi dolgokra odafigyelünk, valóban sikeres és emlékezetes műsor részesei lehetünk.

  • Előnyösebb, ha a közönség tud arról, hogy a rendezvényen humoros műsorszám is lesz.
  • Ideálisabb mind a fellépő humorista, mind a közönség számára, ha a rendezvényen a nézők ülnek, és mindenki jól látja a színpadot. Sok rendezvényhelyszínen (pl. éttermekben) előfordul, hogy oszlopok, boxok takarják ki a közönség egyes tagjai elől a színpadot. Az ilyen néző előbb-utóbb megelégeli, hogy nem lát semmit a produkcióból, és beszélgetni kezd a mellette ülővel, így aztán a közönség egy része szó szerint elfordul a humoristától.
  • Érdemes arra is ügyelni, hogy ne a rendezvény végén, hanem inkább az elején vagy korai szakaszában lépjen fel a humorista. Sok stand up produkciónak lett a veszte a közönség szeszesital fogyasztásának mértéke, amely a rendezvény késői szakaszában már nem tette lehetővé, hogy a nézők kellőképpen odafigyeljenek és élvezhessék a produkciót.
  • A technikát is érdemes úgy biztosítani, hogy a fellépőt jól értse és hallja a közönség. Lehetőleg mindig annyi mikrofon legyen készenlétben, ahány humorista érkezik. Jó, ha van CD-lejátszó vagy egy laptop, amivel zenei alapokat tudnak lejátszani, hiszen nem egy stand up humorista műsorát képezi zenés szám vagy paródia.

Mindezek figyelembe vételével, illetve egyeztetésével igazán sikeres műsorral lepheti meg közönségét.

Stand Up Futár műsoriroda, műsorszervezés Bemutatkozás Humorista rendelés Tehetségkutató Kapcsolat VTN